čtvrtek 4. prosince 2014

Hodnocení hráčů - Podzim 2014

Hvězdy, dříči, smolaři i ztracenci - prostě Modrý Svině. Jak se vedlo jednotlivým hráčům v sezóně Podzim 2014?


Anton Olkhovoy: Jako první z nové hráčské generace dosáhl na metu 100 zápasů v modrém, navíc se mu to s ohledem na výbornou docházku povedlo už v průběhu 9. sezóny, což do té doby dokázali jen Tomáš s Otou. Kromě zápasového jubilea je však pro něj tato sezóna výjimečná ještě něčím. V krizové situace musel dvakrát zaskočit v brance, kde rozhodně nezklamal - v obou případech vychytal vítězství a měl tak zásadní podíl na našem nakonec hladkém postupu. V defenzívě tradičně důrazný a obětavý, pro 5. ligu ale musí zkusit zlepšit rozehrávku, zbytečných ztrát bylo v jeho podání až příliš.
Nejlepší zápas: Opatovští kanonýři
Hodnocení: 2

Ota Duben: Dříve avizovaný přesun mezi náhradníky se s návratem Jirky a Michala stal skutečností. V lize odehrál jen čtyři zápasy, zpravidla v situaci, kdy chyběl Jirka a zároveň další z obránců musel zaskočit místo Pavla v brance. O patro výš to logicky s jeho vytížením nebude lepší, pokud nebudou problémy s docházkou. Třeba zápas s AC SK FC jasně ukázal, že tváří v tvář rychlým protiútokům podobných soupeřů už prostě nestíhá.
Nejlepší zápas: Alténa ST
Hodnocení: 3-

Pavel Řeháček: Prožil dost možná nejúspěšnější sezónu v kariéře. Ještě nikdy v historii se nestalo, aby týmová jednička vychytala v sezóně jen samé výhry, v jeho případě jich bylo konkrétně devět (a v součtu s jarem už 11 v řadě). Navíc třemi čistými konty za sebou vyrovnal rekord a nebýt možná trochu hloupého gólu v poslední minutě proti Kanonýrům, vylepšil by i vlastní nejdelší sérii neprůstřelnosti. V interním souboji o hráče sezóny ho ale znevýhodnila slabší docházka, v lize odehrál jen sedm utkání.
Nejlepší zápas: Opatovští kanonýři
Hodnocení: 1-

Tomáš Rosenberger: Veterán, který dokáže překvapit nádhernou přihrávkou i skluzem v pravý čas, stejně jako je schopen překopnout prázdnou branku ze svou metrů. Univerzál, jehož důraz je stále potřeba před oběma brankami. Na jeho určité rychlostní limity si spoluhráči už dávno zvykli, problém ale většinou nastává ve chvíli, kdy se coby obránce vysune dopředu a pak se příliš nemá k návratu na původní pozici. Což se stává pohříchu poměrně často.
Nejlepší zápas: K.K.K.
Hodnocení: 2-

Ivo Kurhajec: Zpočátku to vypadalo znovu na velké střelecké trápení, ale ve druhé polovině sezóny se jakoby zázračně probral. Čtyři branky v posledních pěti zápasech jsou slušným počinem, mnohem důležitější však je, že tři z nich byly vítězné, což nikdo jiný nedokázal. A jediný gól v důležitém souboji s konkurenčním Polnohospodárem patřil k nejzásadnějším momentům postupové cesty. Jeho potenciál však leží stále o něco výš.
Nejlepší zápas: Polnohospodár Praha
Hodnocení: 2-

Matěj Kuncíř: Důkaz, že statistiky nejsou všechno. V osmi zápasech v poli se trefil jen dvakrát, což se mu stalo naposledy před třemi lety. Přesná muška se mu vyhýbala celou sezónu, svou druhdy obávanou střelu ze střední vzdálenosti nepředvedl v úspěšném podání ani jednou. Ani záskok v brance nebyl příliš úspěšný, v roli gólmana byl u obou podzimních porážek. Na druhou stranu, právě tady se ukázalo, že možná ještě víc než Pavel v brance chyběla jeho organizace obrany, která je stále nezastupitelná. Jeho zkušenosti a stálá výkonnost se nám budou ještě velmi hodit... 
Nejlepší zápas: ALT 1.AK
Hodnocení: 2

Vašek Doubek: Úskalími druhé sezóny se prodral poměrně s přehledem, nováčkovský elán už mu ale trochu chyběl. Přitom po čtvrtém kole měl na kontě 10 bodů v šesti zápasech a hlavně šest gólů, takže to vypadalo na další vydařené představení. Po jinak nepovedeném zápase s Paloučkem, kde byl jednoznačně naším nejlepším hráčem, ale jako když utne. Na demolici Kanonýrů se nepodílel a ve zbývajících šesti utkáních už se netrefil ani jednou, přitom šancí měl víc než dost. Přesto ho v bodování nakonec překonal jen Lukáš. Pro jaro ale budeme potřebovat kromě jeho ofenzivních schopností i výraznější příspěvek směrem dozadu, tam má zatím občas mezery.
Nejlepší zápas: Kamarádi 1.FC
Hodnocení: 2

Lukáš Lojín: Ač drtivou většinu zápasů odehrál v obraně, jeho statistika 31 gólů v 34 utkáních je všeříkající, a to se do ofenzivních výpadů nepouští zdaleka tak často, jak by mohl. Tentokrát v souboji o krále střelců neměl žádného vážného konkurenta a nejen proto zaslouženě převzal ocenění pro hráče podzimu. Ač čas od času dokáže vyrobit děsivou minelu v rozehrávce (jako proti AC SK FC), jeho přínos při zakládání útočných akcí je naprosto zásadní. K tomu přidává i ukázkový přístup a docházku.
Nejlepší zápas: Opatovští kanonýři
Hodnocení: 1-

Adam Marcinik: Z jeho pohledu asi nejméně povedená sezóna. Zejména v rozehrávce se mu nedařilo tolik, jak by bylo potřeba. Svou základní úlohu, tedy nepustit soupeře za žádnou cenu k naší brance, ale stále zvládal obstojně, v nejlepším zápase podzimu s Kanonýry dokonce na jedničku. Prototyp tvrdého obránce, který bohužel umí lépe rány rozdávat, než přijímat a startuje na první sešlápnutí. Zatím z toho byla jen stopka po dvou žlutých kartách bez vlivu na výsledek, příště by ale mohlo být hůř.

Nejlepší zápas: Opatovští kanonýři
Hodnocení: 2-

Jirka Škrábek: Bohužel, znovu to nebylo ono. Ne že by se Jirka do šancí nedostával, ale většinou mu chyběl potřebný klid nebo důraz. probral se až v úplném závěru, v posledních třech zápasech dvakrát skóroval a v derniéře proti Zahořanům znovu ukázal svůj potenciál důležitého koncového hráče, který většinou pečlivě ukrývá. Souběžné angažmá v "B" týmu by mohlo pomoct zejména jeho sebevědomí, které u něj hraje klíčovou roli.

Nejlepší zápas: Rum Zahořany
Hodnocení: 3


Michal Vrtiška: Návrat se vší parádou. Michal se s definitivní platností vzdal florbalové kariéry, což mimo jiné znamenalo i jeho comeback do týmu. A záhy se ukázal být tím posledním střípkem v postupové mozaice, který nám dosud chyběl. Důrazný a rychlý útočník s čichem na góly, který zároveň není líný bránit a svou dotěrností je nepříjemný pro každého soupeře. Sedm gólů v osmi zápasech je výborná bilance, a kdyby se mu vyhýbala drobná zranění a nemoci, mohlo to být ještě lepší.
Nejlepší zápas: Kamarádi 1.FC
Hodnocení: 1-

Jirka Dymák: Těžko hodnotit, nakolik Jirka uspěl nebo ne. Je totiž otázkou, nakolik ho limitovaly zdravotní problémy, se kterými se v minulosti potýkal a kvůli kterým neodehrál kompletní ani jednu z předchozích pěti sezón. Nikdy nebyl velký zakončovatel, ale tentokrát mu míče opravdu létaly kamkoliv, jen ne na branku. Důraz a nasazení mu sice zůstal, ale z celkového herního projevu bylo cítit, že to ještě není úplně on. Výhodou pro něj může být, že jeho pozice v týmu se časem trochu oslabila, takže na něm nebude tolik odpovědnosti za výsledek a bude se moci soustředit více na vlastní výkon.

Nejlepší zápas: K.K.K.
Hodnocení: 2-

Žádné komentáře:

Okomentovat